Horváth Mónika

  • Horváth Mónika
   tulajdonos

   Horváth Mónika

   tulajdonos

   Horváth Mónika vagyok, a BGC angol óvodai és iskolai program megálmodója, szakmai vezetője, három csodálatos gyermek édesanyja.

   Gyerekkoromtól fontos szerepet játszik az életemben a sport és az angol nyelv.

   Élsportolóként beutaztam a világot és a saját bőrömön tapasztalhattam meg a nyelvtudás fontosságát.

   Egyetemi tanulmányaimat – sport ösztöndíjjal – Amerikában végeztem, kommunikáció szakos hallgatóként. Hazatérve itthon megszereztem az angoltanári diplomát. Rengeteg magántanítványomnál tapasztaltam a nyelvoktatás hiányosságait, valamint a késői mechanikus, “magolós” nyelvtanulás nehézségeit.

   Szerettem volna létrehozni Magyarországon egy olyan rendszert, amiben a gyerekek szinte észrevétlenül, játékosan sajátítják el az angol nyelv alapjait.

   Amerikában töltött éveim során találkoztam először a Boys & Girls Club tevékenységével. Amerikában ez a program nem az angol nyelvelsajátításról, hanem a készségfejlesztésről szól. Azonban nagyon tetszett a tematizáltsága és a gyermekközpontúsága. A program angol anyanyelvű gyerekek részére lett kidolgozva, ezért a mi feladatunk volt, hogy alkalmassá tegyük az angol, mint idegennyelv oktatására is.

   2014-ben munkánk elismeréseként megkaptuk az Európai Bizottság által alapított “Európai nyelvi díjat”, az idegen nyelvek tanítása terén megvalósuló, példaértékűnek minősülő és innovatív módszereink hivatalos elismeréseként.

   Az első angol óvodai csoportok elindítása óta 9 év telt el. Azóta három óvodában és két iskolában is jelen vagyunk. Hozzávetőlegesen 725 gyerek nyelvoktatásáért vállalunk felelősséget. Munkánkat 27 angol anyanyelvű pedagógus és további 10 ember segíti.

   Hálás vagyok, hogy a hobbim a hivatásommá válhatott, és nap mint nap érdemben hozzájárulhatok a BGC angol programban résztvevő gyerekek és családjaik jövőjének építéséhez.