Budapest, XIII. kerület

 • Csata utcai Általános Iskola

  Jelentkezés a Csata utcai Általános Iskolába

  A 2021/2022-es tanévben is indul osztályunk a Csata utcában, felmenő rendszerben. Intenzív angol kétnyelvű programunkban a gyerekek délelőtt a hagyományos oktatási rendszer keretében tanulnak, majd a délutáni napközi idősávjában színes foglalkozások keretében angol anyanyelvi foglalkozásvezetőkkel sajátíták el a nyelvet, heti 20 órában.

  A BGC Angol Iskolai Program innovatív, és a két tanítási nyelvű általános iskolák körében egyedülálló módszertannal rendelkezik. A meglévő iskolai kereteket, vagyis a délelőtti tanítás menetét nem változtatja meg. Az angol foglalkozások játékosak, tevékenységközpontúak, a pozitív visszajelzésen alapulnak, és ami nagyon fontos: stresszmentesek. A 4+4 éves program végén B1/B2 kimenti szintű nyelvtudást érhetnek el a gyerekek. 
  A BGC programja Európai Nyelvi Díjat nyert 2014-ben, amire büszkék vagyunk! 
   
  Jelentkezés menete

  Minden évben sok gyermek jelentkezik felvételre, és legnagyobb örömünkre, az elmúlt években két BGC magyar-angol kétnyelvű osztály indítására is lehetőségünk nyílt az első évfolyamon. A sikeres együttműködés és az eredményes iskolaévek érdekében fontosnak érezzük, hogy a beiskolázást megelőzően kölcsönösen bemutatkozzunk egymásnak.

  A Programunk bemutatását szolgálják a honlapunkon, a Facebook és Instagram oldalainkon megosztott tartalmak, továbbá az online tájékoztatók alkalmával átadott információk.

  Kérjük, hogy mielőtt jelentkeznek, tájékozódjanak a BGC Angol Iskolai Program által alkalmazott módszertanról, a megvalósítás részleteiről és a díjszabásról honlapunkon, illetve online tájékoztatóinkon, valamint keressék fel 13. kerületi partnerintézményünk, a XIII. kerületi Csata Utcai Általános Iskola honlapját is (www.csataiskola13.hu).

  Általánosságban elmondható, hogy olyan gyermekek jelentkezését várjuk a kétnyelvű osztályokba, akik amellett, hogy iskolaérettek, szívesen játszanak csoportban, nyitottak és befogadóak az újra, valamint könnyen motiválhatóak, játékba hívhatóak. A jelentkezésnek nem feltétele az angol nyelv előzetes ismerete.

  A személyes ismerkedést a járványügyi helyzet nem teszi lehetővé, de szeretnénk lehetőséget biztosítani Önöknek, hogy a beiskolázást megelőzően, a jelentkezéssel egyidejűleg a bemutatkozó levélen kívül egyéb dokumentumok segítségével is bemutathassák gyermeküket. Ezen dokumentumok benyújtása önkéntes, azt a jelentkező gyermekek szülei a jelentkezési lap mellékleteként, e-mailben tudják benyújtani.

  A jelentkezést az alábbiak benyújtásakor tudjuk befogadni:

  • Jelentkezési lap
  • Bemutatkozó levél: kérjük, mutassák be családjukat, jellemezzék gyermeküket néhány mondatban, továbbá fogalmazzák meg, hogy miért esett a választásuk a BGC kétnyelvű osztályra. Kérjük, említsék meg, ha a gyermek kétnyelvű családban nevelkedik, hosszabb ideig külföldön élt, vagy kétnyelvű óvodai programból érkezik. (terjedelem max. 1db A4 oldal, 12-es betűméret)

  Amennyiben további, a bemutatkozást szolgáló dokumentumot is kívánnak benyújtani, kérjük, hogy saját döntésük alapján az alábbiakat csatolják a jelentkezési laphoz:

  Beküldési határidő: 2021. március 16.

  Benyújtás módja: e-mailben, a bgccsata@bgcprogram.hu címre várjuk a jelentkezéseket.

  2021. április 9-ig tájékoztatjuk Önöket arról, hogy javasoljuk-e a gyermekük számára, hogy a hivatalos beiratkozás napján a BGC magyar-angol kétnyelvű osztályba kérjék gyermekük felvételét. A jelentkezésekkel kapcsolatos döntéshozatalt követően amennyiben az intézményvezető kéri, úgy továbbítjuk azon gyermekek dokumentumait a XIII. kerületi Csata Utcai Általános Iskola intézményvezetőjének, akik esetében igenlő javaslatot tettünk.

  Beiratkozás várható időpontja: 2021. április 15-16. (a beiratkozás módját az adott járványügyi intézkedések határozzák majd meg, erről értesítést a www.csataiskola13.hu honlapon találnak.)

   
  További információkért kövesse a Facebook– és az Instagram oldalunkat is!


  “SMART-KLUB” leendő elsősöknek – Ismerjük meg egymást!

  A program a COVID-19 helyzet miatt 2021 tavaszán elmarad. Megértésüket köszönjük.

  A Csata Utcai Általános Iskola által kínált “Varázslatos iskola” program mellett a BGC magyar – angol kétnyelvű osztályba jelentkező gyerekek részére játékos képességfejlesztő foglalkozásokkal is készülünk.

  A klubfoglalkozáson való részvételhez előzetes írásbeli jelentkezés szükséges az info kukac bgcprogram.hu e-mail címen. (Szükséges adatok: gyermek neve, születési ideje, óvodájának a neve, lakcím szerinti körzetes iskolájának a neve, a programban már résztvevő testvér neve.).

  A “Smart-Klub” foglalkozások célja, hogy hozzásegítsük a gyerekeket a gördülékeny iskolakezdéshez és hidat építsünk az iskola és az óvoda világa között.
  Helyszín: Csata Utcai Általános Iskola
  Részvételi díj: 6000 Ft / 4 alkalom

  Időpontok: havonta 2 alkalommal kerülnek megrendezésre.

  Játékos “Smart-Party”: 2021 márciusban, ha a COVID helyzet engedi.

  A “Smart-Party”-t követően az iskolával közösen javaslatot teszünk, hogy pedagógiai szempontból melyik osztályt tartjuk a legmegfelelőbbnek a Csata Utcai intézményünkben az Ön gyermeke részére. (A BGC magyar-angol kétnyelvű osztályba csak azok a gyermekek kérhetik felvételüket, akik a “Smart-Party”-n  részt vettek.)
  További információ a 06-70-4184-519-es telefonszámon kérhető.


  Nyílt tanítási óra a Csata Utcai Általános Iskolában

  Erről az iskola honlapján tudnak tájékozódni, a www.csataiskola13.hu címen.

 • Csata Utcai Általános Iskola

 • Amikor a tankonyhában madáretető készül egy őszi projekt keretében!

 • Mi a Halloweennek is megadjuk a módát és a foglalkozásvezetőink is aktív részesei ennek.

BGC Angol Iskolai Program
2014-ben Európai Nyelvi Díjat nyert programunk, a megszokott kéttannyelvű általános iskoláktól eltérően játékosan biztosítja a nyelvelsajátítás lehetőségét a gyerekek számára a teljesen kezdő szinttől egészen a nyelvvizsgára való felkészítésig.
 • 4+4 éves kidolgozott program
 • angol anyanyelvű lektorok
 • pozitív, támogató környezet
 • központban a jókedv
 • szótárfüzet, tesztek és számonkérés nélkül

Keressen minket!

Forduljon hozzánk bizalommal, amennyiben programunkkal kapcsolatban további információra van szüksége!

Budapest: +36-70-418-4519
Pomáz: +36-30-520-4921
Kövessen minket Faceboookon is!
Legfrissebb híreink