Budapest, XIII. kerület

 • Csata utcai Általános Iskola

  Jelentkezés a Csata utcai Általános Iskolába

  A 2021/2022-es tanévben is indul osztályunk a Csata utcában, felmenő rendszerben. Intenzív angol kétnyelvű programunkban a gyerekek délelőtt a hagyományos oktatási rendszer keretében tanulnak, majd a délutáni napközi idősávjában színes foglalkozások keretében angol anyanyelvi foglalkozásvezetőkkel sajátítják el a nyelvet, heti 20 órában.

  A BGC Angol Iskolai Program innovatív, és a két tanítási nyelvű általános iskolák körében egyedülálló módszertannal rendelkezik. A meglévő iskolai kereteket, vagyis a délelőtti tanítás menetét nem változtatja meg. Az angol foglalkozások játékosak, tevékenységközpontúak, a pozitív visszajelzésen alapulnak, és ami nagyon fontos: stresszmentesek. A 4+4 éves program végén B1/B2 kimenti szintű nyelvtudást érhetnek el a gyerekek. 
  A BGC programja Európai Nyelvi Díjat nyert 2014-ben, amire büszkék vagyunk! 
   
  Jelentkezés menete

  Minden évben sok gyermek jelentkezik felvételre, és legnagyobb örömünkre, az elmúlt években két BGC magyar-angol kétnyelvű osztály indítására is lehetőségünk nyílt a XIII. Kerületi Csata Utcai Általános Iskola első évfolyamain. A sikeres együttműködés és az eredményes iskolaévek érdekében fontosnak érezzük, hogy a beiskolázást megelőzően kölcsönösen bemutatkozzunk egymásnak.

  A Programunk bemutatását szolgálják a honlapunkon, a Facebook és Instagram oldalainkon megosztott tartalmak, továbbá a személyes, illetve online tájékoztatók alkalmával átadott információk.

  Kérjük, hogy mielőtt jelentkeznek, tájékozódjanak a BGC Angol Iskolai Program által alkalmazott módszertanról, a megvalósítás részleteiről és a díjszabásról honlapunkon és tájékoztatóinkon, valamint keressék fel partnerintézményünk honlapját is (www.csataiskola13.hu).

  Általánosságban elmondható, hogy olyan gyermekek jelentkezését várjuk a kétnyelvű osztályokba, akik amellett, hogy iskolaérettek, szívesen játszanak csoportban, nyitottak és befogadóak az újra, valamint könnyen motiválhatóak, játékba hívhatóak. A jelentkezésnek nem feltétele az angol nyelv előzetes ismerete.

  Attól függően, hogy van-e lehetőségünk a személyes megismerkedésre, a jelentkezés menete az alábbi:

  Abban az esetben, ha van mód a személyes találkozásra, jelentkezésüket az alábbi módon tehetik meg:

  • Előzetes jelentkezési lap benyújtása 2022.02.25-ig
  • Smart Partyn való részvétel (részletek lent olvashatóak)
  • Bemutatkozó levél: (részletek lent olvashatóak) Beküldési határidő: 2022. március 14.
  • opcionális: a gyermek óvodapedagógusa által kitöltött jellemzés (részletek lent olvashatóak)

  Az önkéntesen benyújtható dokumentumokat a bgccsata@bgcprogram.hu címre várjuk.

  Abban az esetben, ha nincs mód a személyes találkozásra, jelentkezésükhöz az alábbi önkéntesen benyújtható dokumentumokat várjuk a bgccsata@bgcprogram.hu e-mail címre:

  • Előzetes jelentkezési lap benyújtása 2022.02.25-ig
  • Bemutatkozó levél és a gyermek óvodapedagógusa által kitöltött jellemzés (részletek lent olvashatóak) Beküldési határidő: 2022. március 14. 
   
  BGC SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ és ANGOL BEMUTATÓ FOGLALKOZÁS a BGC magyar-angol kétnyelvű osztályok iránt érdeklődőknek

  A járványügyi intézkedések szigorú betartása mellett a leendő első osztályos tanulók szülei nyílt foglalkozás keretein belül ismerkedhetnek meg a délutáni angol anyanyelvi program mindennapi tevékenységeivel.

  A bemutatót követően a programról tájékoztatót tartunk és igyekszünk minden felmerülő kérdést megválaszolni. Azt javasoljuk, hogy a nyílt délutánra az érdeklődő szülők a gyermekek nélkül érkezzenek.

  • 2021. november 30. kedd 15.30- 17.00 (II. évfolyamosaink mutatkoznak be)*
  • 2022. január 13. csütörtök 15.30 – 17.00 (I. évfolyamosaink mutatkoznak be)*
  • 2022. február 21. hétfő (VIII. évfolyamosaink mutatkoznak be)*
  • 2022. február 01. 17.00 óra – ONLINE tájékoztató

  A változtatás jogát a járványügyi helyzet ismeretében fenntartjuk. Kérjük, a kitűzött napon bizonyosodjanak meg arról, hogy a nyílt délután megrendezésre kerül-e, valamint az iskola honlapján arról, hogy látogatóként milyen feltételek mellett léphetnek be az iskolaépületbe.


  “SMART-KLUB” leendő elsősöknek

  Amennyiben a járványügyi helyzet megengedi, a Csata Utcai Általános Iskola által kínált “Nyitva van az aranykapu” program mellett a BGC magyar – angol kétnyelvű osztályba jelentkező gyerekek részére, magyar nyelvű, játékos képességfejlesztő foglalkozásokkal is készülünk.

  A februárban induló klubfoglalkozáson való részvételhez előzetes írásbeli jelentkezés szükséges, melyet az info@bgcprogram.hu e-mail címen 2022. január 25-ig küldhetnek el részünkre. (Szükséges adatok: gyermek neve, születési ideje, óvodájának a neve, lakcím szerinti körzetes iskolájának a neve, a programban már résztvevő testvér neve.) Jelentkezéseket korlátozott számban, a jelentkezés sorrendjében tudunk elfogadni.

  A “Smart-Klub” foglalkozások célja, hogy hozzásegítsük a gyerekeket a gördülékeny iskolakezdéshez és hidat építsünk az iskola és az óvoda világa között.

  Helyszín: Csata Utcai Általános Iskola
  Részvételi díj: 6000 Ft / 4 alkalom

  Időpontok:

  • 2022. február 8. kedd 17.00 – 17.45
  • 2022. február 22. kedd 17.00 – 17.45
  • 2022. március 8. kedd 17.00 – 17.45
  • 2022. március 22. kedd 17.00 – 17.45

  “Smart-Party”

  Játékos “Smart-Party”: 2022. március. (A pontos dátumot később tudjuk megadni. A “Smart-Party”-n való részvételi szándékát kérjük, jelezze 2022. március 14-ig az info@bgcprogram.hu e-mail címen.) A jelentkezésnek nem feltétele, hogy a gyermek a “Smart-Klub” foglalkozásokon részt vegyen.

  A “Smart-Party”-t követően az iskolával közösen javaslatot teszünk, hogy pedagógiai szempontból melyik osztályt tartjuk a legmegfelelőbbnek a Csata Utcai partnerintézményünkben az Ön gyermeke részére. (A BGC magyar-angol kétnyelvű osztályba csak azok a gyermekek kérhetik felvételüket, akik a “Smart-Party”-n 2022. márciusában részt vettek.)

  További információ a +36-70-4184-519-es telefonszámon kérhető.

  A Csata Utcai Általános Iskolában megrendezésre kerülő nyílt tanítási órákról az iskola honlapján tudnak tájékozódni a www.csataiskola13.hu címen.


  2022. április első felében
  tájékoztatjuk Önöket arról, hogy javasoljuk-e a gyermekük számára, hogy a hivatalos beiratkozás napján a BGC magyar-angol kétnyelvű osztályba kérjék gyermekük felvételét. A jelentkezésekkel kapcsolatos döntéshozatalt követően amennyiben az intézményvezető kéri, úgy továbbítjuk azon gyermekek dokumentumait a XIII. kerületi Csata Utcai Általános Iskola intézményvezetőjének, akik esetében igenlő javaslatot tettünk.

  Beiratkozás várható időpontja: 2022. április 20-22. (a beiratkozás módját az adott járványügyi intézkedések határozzák majd meg, erről értesítést a www.csataiskola13.hu honlapon találnak.)

 • Csata Utcai Általános Iskola

 • Amikor a tankonyhában madáretető készül egy őszi projekt keretében!

 • Mi a Halloweennek is megadjuk a módát és a foglalkozásvezetőink is aktív részesei ennek.

BGC Angol Iskolai Program
2014-ben Európai Nyelvi Díjat nyert programunk, a megszokott kéttannyelvű általános iskoláktól eltérően játékosan biztosítja a nyelvelsajátítás lehetőségét a gyerekek számára a teljesen kezdő szinttől egészen a nyelvvizsgára való felkészítésig.
 • 4+4 éves kidolgozott program
 • angol anyanyelvű lektorok
 • pozitív, támogató környezet
 • központban a jókedv
 • szótárfüzet, tesztek és számonkérés nélkül

Keressen minket!

Forduljon hozzánk bizalommal, amennyiben programunkkal kapcsolatban további információra van szüksége!

+36-70-418-4519
Kövessen minket Faceboookon is!
Legfrissebb híreink