Budapest, 13. kerület

 • Csata utcai Általános Iskola

  Jelentkezés a Csata utcai Általános Iskolába

  A 2022/2023-as tanévben is indul osztályunk a Csata utcában, felmenő rendszerben. Intenzív angol kétnyelvű programunkban a gyerekek délelőtt a hagyományos oktatási rendszer keretében tanulnak, majd a délutáni napközi idősávjában színes foglalkozások keretében angol anyanyelvi foglalkozásvezetőkkel sajátítják el a nyelvet, heti 20 órában.

  A BGC Angol Iskolai Program innovatív, és a két tanítási nyelvű általános iskolák körében egyedülálló módszertannal rendelkezik. A meglévő iskolai kereteket, vagyis a délelőtti tanítás menetét nem változtatja meg. Az angol foglalkozások játékosak, tevékenységközpontúak, a pozitív visszajelzésen alapulnak, és ami nagyon fontos: stresszmentesek. A 4+4 éves program végén B1/B2 kimenti szintű nyelvtudást érhetnek el a gyerekek. 
  A BGC programja Európai Nyelvi Díjat nyert 2014-ben, amire büszkék vagyunk!
   
  Jelentkezés menete

  Minden évben sok gyermek jelentkezik felvételre, és legnagyobb örömünkre, az elmúlt években két BGC magyar-angol kétnyelvű osztály indítására is lehetőségünk nyílt a XIII. Kerületi Csata Utcai Általános Iskola első évfolyamain. A sikeres együttműködés és az eredményes iskolaévek érdekében fontosnak érezzük, hogy a beiskolázást megelőzően kölcsönösen bemutatkozzunk egymásnak.

  A Programunk bemutatását szolgálják a honlapunkon, a Facebook és Instagram oldalainkon megosztott tartalmak, továbbá a személyes, illetve online tájékoztatók alkalmával átadott információk.

  Kérjük, hogy mielőtt jelentkeznek, tájékozódjanak a BGC Angol Iskolai Program által alkalmazott módszertanról, a megvalósítás részleteiről és a díjszabásról honlapunkon és tájékoztatóinkon, valamint keressék fel partnerintézményünk honlapját is (www.csataiskola13.hu).

  Általánosságban elmondható, hogy olyan gyermekek jelentkezését várjuk a kétnyelvű osztályokba, akik amellett, hogy iskolaérettek, szívesen játszanak csoportban, nyitottak és befogadóak az újra, valamint könnyen motiválhatóak, játékba hívhatóak. A jelentkezésnek nem feltétele az angol nyelv előzetes ismerete.

  BGC SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

  A szülői fórumon találkozhatnak a Program és az iskola vezetőjével, továbbá a szakmai csapat intézményi koordinátora, valamint tananyagfejlesztő kollégánk mellett anyanyelvi tanáraink is megszólítják az érdeklődőket.

  Találkozzunk mihamarabb!

  • 2022. október 19. szerda 15.30-tól-16.00- ig nyílt BGC klubfoglalkozás, 16.00-17.00 szülői tájékoztató (kérjük, hogy gyermek nélkül érkezzenek az érdeklődők)
  • 2022. november 29. kedd 15.30-tól-16.00- ig nyílt BGC klubfoglalkozás, 16.00-17.00 szülői tájékoztató (kérjük, hogy gyermek nélkül érkezzenek az érdeklődők)
  • 2023. január 30. hétfő 15.30-tól-16.00- ig nyílt BGC klubfoglalkozás, 16.00-17.00 szülői tájékoztató (kérjük, hogy gyermek nélkül érkezzenek az érdeklődők)

  “SMART-KLUB” leendő elsősöknek
  (A februárra tervezett foglalkozások elmaradnak)

  Amennyiben a járványügyi helyzet megengedi, a Csata Utcai Általános Iskola által kínált “Nyitva van az aranykapu” program mellett a BGC magyar – angol kétnyelvű osztályba jelentkező gyerekek részére, magyar nyelvű, játékos képességfejlesztő foglalkozásokkal is készülünk.

  A februárban induló klubfoglalkozáson való részvételhez előzetes írásbeli jelentkezés szükséges, melyet az info@bgcprogram.hu e-mail címen 2022. január 25-ig küldhetnek el részünkre. (Szükséges adatok: gyermek neve, születési ideje, óvodájának a neve, lakcím szerinti körzetes iskolájának a neve, a programban már résztvevő testvér neve.) Jelentkezéseket korlátozott számban, a jelentkezés sorrendjében tudunk elfogadni.

  A “Smart-Klub” foglalkozások célja, hogy hozzásegítsük a gyerekeket a gördülékeny iskolakezdéshez és hidat építsünk az iskola és az óvoda világa között.

  Helyszín: Csata Utcai Általános Iskola
  Részvételi díj: 6000 Ft / 4 alkalom

  Időpontok:

  • 2022. február 8. kedd 17.00 – 17.45
  • 2022. február 22. kedd 17.00 – 17.45
  • 2022. március 8. kedd 17.00 – 17.45
  • 2022. március 22. kedd 17.00 – 17.45

  A márciusra tervezett SMART KLUB foglalkozások a továbbra is fennálló járványügyi korlátozások miatt sajnos szintén elmaradnak.


  “Smart-Party”

  Játékos “Smart-Party”: 2022. március. (A pontos dátumot később tudjuk megadni. A “Smart-Party”-n való részvételi szándékát kérjük, jelezze 2022. március 14-ig az info@bgcprogram.hu e-mail címen.) A jelentkezésnek nem feltétele, hogy a gyermek a “Smart-Klub” foglalkozásokon részt vegyen.

  A “Smart-Party”-t követően az iskolával közösen javaslatot teszünk, hogy pedagógiai szempontból melyik osztályt tartjuk a legmegfelelőbbnek a Csata Utcai partnerintézményünkben az Ön gyermeke részére. (A BGC magyar-angol kétnyelvű osztályba csak azok a gyermekek kérhetik felvételüket, akik a “Smart-Party”-n 2022. márciusában részt vettek.)

  További információ a +36-70-4184-519-es telefonszámon kérhető.

  A Csata Utcai Általános Iskolában megrendezésre kerülő nyílt tanítási órákról az iskola honlapján tudnak tájékozódni a www.csataiskola13.hu címen.


  2022. április első felében
  tájékoztatjuk Önöket arról, hogy javasoljuk-e a gyermekük számára, hogy a hivatalos beiratkozás napján a BGC magyar-angol kétnyelvű osztályba kérjék gyermekük felvételét. A jelentkezésekkel kapcsolatos döntéshozatalt követően amennyiben az intézményvezető kéri, úgy továbbítjuk azon gyermekek dokumentumait a XIII. kerületi Csata Utcai Általános Iskola intézményvezetőjének, akik esetében igenlő javaslatot tettünk.

  Beiratkozás várható időpontja: 2022. április 20-22. (a beiratkozás módját az adott járványügyi intézkedések határozzák majd meg, erről értesítést a www.csataiskola13.hu honlapon találnak.)

 • Csata Utcai Általános Iskola

 • Amikor a tankonyhában madáretető készül egy őszi projekt keretében!

 • Mi a Halloweennek is megadjuk a módát és a foglalkozásvezetőink is aktív részesei ennek.

BGC Angol Iskolai Program
2014-ben Európai Nyelvi Díjat nyert programunk, a megszokott kéttannyelvű általános iskoláktól eltérően játékosan biztosítja a nyelvelsajátítás lehetőségét a gyerekek számára a teljesen kezdő szinttől egészen a nyelvvizsgára való felkészítésig.
 • 4+4 éves kidolgozott program
 • angol anyanyelvű lektorok
 • pozitív, támogató környezet
 • központban a jókedv
 • szótárfüzet, tesztek és számonkérés nélkül

Keressen minket!

Forduljon hozzánk bizalommal, amennyiben programunkkal kapcsolatban további információra van szüksége!

+36-70-418-4519
Kövessen minket Faceboookon is!
Legfrissebb híreink