Budapest, 13. kerület

 • Csata Utcai Általános Iskola

  Tájékoztató leendő elsősöknek

  A 2024/2025-ös tanévben is indul osztályunk a Csata Utcai Általános Iskolában, felmenő rendszerben. Intenzív angol kétnyelvű programunkban a gyerekek délelőtt a hagyományos oktatási rendszer keretében tanulnak, majd a délutáni napközi idősávjában intenzív anyanyelvi környezetben, színes foglalkozások keretében angol anyanyelvi foglalkozásvezetőkkel sajátítják el a nyelvet.

  A BGC Angol Iskolai Program innovatív, és a két tanítási nyelvű általános iskolák körében egyedülálló módszertannal rendelkezik. A meglévő iskolai kereteket, vagyis a délelőtti tanítás menetét nem változtatja meg. Az angol foglalkozások játékosak, tevékenységközpontúak, a pozitív visszajelzésen alapulnak, és ami nagyon fontos: stresszmentesek. A 4+4 éves program végén B1/B2 kimenti szintű nyelvtudást érhetnek el a gyerekek.
  A BGC programja Európai Nyelvi Díjat nyert 2014-ben, amire büszkék vagyunk!

   
  BGC SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

  A bemutató foglalkozással egybekötött szülői fórumon bemutatjuk a tevékenységközpontú nyelvelsajátítás módszertanát alkalmazó BGC Angol Iskolai Programot a szakmai vezetők és anyanyelvi kollégák közreműködésével.
  Szó esik majd partneriskolánk helyi pedagógia programjáról és a magyar-angol kétnyelvű osztályokba történő jelentkezés menetéről.

  Találkozzunk mihamarabb!

  Feliratkozás nyílt napra

  Időpont:

  • 2023. november 27. hétfő 15.30-tól-16.00-ig nyílt BGC klubfoglalkozás az 1.a osztályban, 16.00-17.00 szülői tájékoztató
   (kérjük, hogy gyermek nélkül érkezzenek az érdeklődők)
  • 2024. január 16. kedd 15.30-tól-16.00-ig nyílt BGC klubfoglalkozás a 4.a osztályban, 16.00-17.00 szülői tájékoztató
   (kérjük, hogy gyermek nélkül érkezzenek az érdeklődők)
  • 2024.március 13. szerda 15.00-tól-15.30-ig nyílt BGC műhelyfoglalkozás a felső tagozaton, 15:30-tól szülői tájékoztató
   (kérjük, hogy gyermek nélkül érkezzenek)
   
  Ismerjük meg egymást!

  Minden évben sok gyermek jelentkezik felvételre, és legnagyobb örömünkre, az elmúlt években két BGC magyar-angol kétnyelvű osztály indítására is lehetőségünk nyílt a XIII. Kerületi Csata Utcai Általános Iskola első évfolyamain. A sikeres együttműködés és az eredményes iskolaévek érdekében fontosnak érezzük, hogy a beiskolázást megelőzően kölcsönösen bemutatkozzunk egymásnak.

  A Programunk bemutatását szolgálják a honlapunkon, a Facebook és Instagram oldalainkon megosztott tartalmak, továbbá a személyes, illetve online tájékoztatók alkalmával átadott információk.

  Kérjük, hogy mielőtt jelentkeznek, tájékozódjanak a BGC Angol Iskolai Program által alkalmazott módszertanról, a megvalósítás részleteiről és a díjszabásról, valamint keressék fel partnerintézményünk honlapját is (www.csataiskola13.hu), hogy megismerjék az intézmény oktatási programját, többet között a kétnyelvű osztályokban elérhető kiváló lehetőségeket (szakági sportedzések a testnevelés óra keretében, olasz/német emelt szintű nyelvoktatás 4. évfolyamtól).

   

  A jelentkezés menete

  Általánosságban elmondható, hogy olyan gyermekek jelentkezését várjuk a kétnyelvű osztályokba, akik amellett, hogy iskolaérettek, szívesen játszanak csoportban, nyitottak és befogadóak az újra, valamint könnyen motiválhatóak, játékba hívhatóak. A jelentkezésnek nem feltétele az angol nyelv előzetes ismerete.

  A Csata Utcai Általános Iskolában induló magyar-angol kétnyelvű osztályokba az alábbi módon tudnak jelentkezni:

  • Előzetes jelentkezési lap
  • Smart Party-n való részvétel (részletek lent olvashatóak).
  • Bemutatkozó levél, amelyben a szülők bemutatják a gyermeket és elmondják nekünk, miért esett a választásuk a kétnyelvű osztályra. Örömmel olvasunk a családról is, de természetesen a bemutatkozó tartalmát teljes mértékben Önökre bízzuk.
  • A gyermek óvodapedagógusa által kitöltött jellemzés (opcionális). 

   Amennyiben a gyermek a 13. kerület Egyesített Óvoda valamelyik tagintézményébe jár, a szülő opcionálisan elküldheti részünkre az óvodától kapott egyéni képességfejlődési mutatót (vagy annak egyes részeit), további, a BGC honlapjáról letölthető óvodai véleményre, kitöltésére nincs szükség.

   Amennyiben a gyermek nem a 13. kerület Egyesített Óvoda tagóvodájába jár, a szülő opcionálisan beküldheti a gyermek óvodapedagógusa által kitöltött alábbi jellemzést: linken letölthető dokumentum.

  Az önkéntesen benyújtható dokumentumokat a bgccsata@bgcprogram.hu címre várjuk 2024. március 15-ig.

   
  Szerezzünk élményeket!
  “SMART-KLUB” leendő elsősöknek

  A Csata Utcai Általános Iskola által kínált “MANÓ” program mellett, a BGC magyar – angol kétnyelvű osztályba jelentkező gyerekek részére, magyar nyelvű, játékos képességfejlesztő foglalkozásokkal is készülünk.

  A februárban induló klubfoglalkozáson való részvételhez előzetes írásbeli jelentkezés szükséges, melyet az alábbi linken elérhető Google űrlap kitöltésével 2024. január 23-ig küldhetnek el részünkre:
  https://forms.gle/6ewvoE2cPRJB4Yok7

  A “Smart-Klub” foglalkozások célja, hogy hozzásegítsük a gyerekeket a gördülékeny iskolakezdéshez és hidat építsünk az iskola és az óvoda világa között.

  Helyszín: Csata Utcai Általános Iskola
  Részvételi díj: 7000 Ft / 4 alkalom (helyszínen fizetendő)

  Időpontok:

  • 2024. február 1. csütörtök 17.00 – 17.45
  • 2024. február 13. kedd 17.00 – 17.45
  • 2024. február 29. csütörtök 17.00 – 17.45
  • 2024. március 14. csütörtök 17.00 – 17.45

  “Smart-Party” – 2024. március 22. péntek

  Amennyiben gyermekét korábban nem regisztrálta Smart Klub foglalkozásainkra, úgy “Smart-Party”-n való részvételi szándékát kérjük, jelezze 2024. március 1-ig a bgccsata@bgcprogram.hu e-mail címen. A jelentkezésnek nem feltétele, hogy a gyermek a „Smart-Klub” foglalkozásokon részt vegyen. (Szükséges adatok: gyermek neve, születési ideje, óvodájának a neve, lakcím szerinti körzetes iskolájának a neve, a programban már résztvevő testvér neve.)

  A “Smart-Party”-t követően az iskolával közösen javaslatot teszünk, hogy pedagógiai szempontból melyik osztályt tartjuk a legmegfelelőbbnek a Csata Utcai partnerintézményünkben az Ön gyermeke számára. (A BGC magyar-angol kétnyelvű osztályba azok a gyermekek kérhetik felvételüket, akik a “Smart-Party”-n 2024. márciusában részt vettek.)

  További információ a +36-70- 327 4476-os telefonszámon kérhető.

   

  Beiratkozás

  2024. április első felében tájékoztatást kapnak arról, hogy javasoljuk-e a gyermekük számára, hogy a hivatalos beiratkozás napján a BGC magyar-angol kétnyelvű osztályba kérjék gyermekük felvételét. A jelentkezésekkel kapcsolatos döntéshozatalt követően amennyiben az intézményvezető kéri, úgy továbbítjuk azon gyermekek dokumentumait a XIII. kerületi Csata Utcai Általános Iskola intézményvezetőjének, akik esetében igenlő javaslatot tettünk.

  Beiratkozás időpontja: 2024. április 18-19. (a beiratkozás módjáról az intézmény honlapján találnak tájékoztatást.)

 • Csata Utcai Általános Iskola

 • Amikor a tankonyhában madáretető készül egy őszi projekt keretében!

 • Mi a Halloweennek is megadjuk a módát és a foglalkozásvezetőink is aktív részesei ennek.

BGC Angol Iskolai Program
2014-ben Európai Nyelvi Díjat nyert programunk, a megszokott kéttannyelvű általános iskoláktól eltérően játékosan biztosítja a nyelvelsajátítás lehetőségét a gyerekek számára a teljesen kezdő szinttől egészen a nyelvvizsgára való felkészítésig.
 • 4+4 éves kidolgozott program
 • angol anyanyelvű lektorok
 • pozitív, támogató környezet
 • központban a jókedv
 • szótárfüzet, tesztek és számonkérés nélkül

Keressen minket!

Forduljon hozzánk bizalommal, amennyiben programunkkal kapcsolatban további információra van szüksége!

+36-70-327-4476
Kövessen minket Faceboookon is!
Legfrissebb híreink