Budapest, 13. kerület

 • Gárdonyi Géza Általános Iskola

  Tájékoztató leendő elsősöknek

  A 2024/2025-ös tanévben is indul osztályunk a Gárdonyi Géza Általános Iskolában, felmenő rendszerben. Intenzív angol kétnyelvű programunkban a gyerekek délelőtt a hagyományos oktatási rendszer keretében tanulnak, majd a délutáni napközi idősávjában intenzív anyanyelvi környezetben, színes foglalkozások keretében angol anyanyelvi foglalkozásvezetőkkel sajátítják el a nyelvet.

  A BGC Angol Iskolai Program innovatív, és a két tanítási nyelvű általános iskolák körében egyedülálló módszertannal rendelkezik. A meglévő iskolai kereteket, vagyis a délelőtti tanítás menetét nem változtatja meg. Az angol foglalkozások játékosak, tevékenységközpontúak, a pozitív visszajelzésen alapulnak, és ami nagyon fontos: stresszmentesek. A 4+4 éves program végén B1/B2 kimenti szintű nyelvtudást érhetnek el a gyerekek.
  A BGC programja Európai Nyelvi Díjat nyert 2014-ben, amire büszkék vagyunk!

   

  BGC SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

  A bemutató foglalkozással egybekötött szülői fórumon bemutatjuk a tevékenységközpontú nyelvelsajátítás módszertanát alkalmazó BGC Angol Iskolai Programot a szakmai vezetők és anyanyelvi kollégák közreműködésével.
  Szó esik majd partneriskolánk helyi pedagógia programjáról és a magyar-angol kétnyelvű osztályokba történő jelentkezés menetéről.

  Találkozzunk mihamarabb!

  Feliratkozás nyílt napra

  Időpont:

  • 2023. november 9. csütörtök 15.30-tól-16.00-ig nyílt BGC klubfoglalkozás az 1.c osztályban, 16.00-17.00 szülői tájékoztató
   (kérjük, hogy gyermek nélkül érkezzenek az érdeklődők)
  • 2024. január 25. csütörtök 16.30-tól Gárdonyi Iskola Világbarangoló OVI-SULI programja & BGC Popcorn Corner
   (Gárdonyi iskola honlapján tudnak regisztrálni a januári eseményre)
  • 2024. február 26. hétfő 15.30-tól-16.00-ig nyílt BGC klubfoglalkozás az 1.c osztályban, 16.00-17.00 szülői tájékoztató
   (kérjük, hogy gyermek nélkül érkezzenek az érdeklődők)

  Ismerjük meg egymást!

  Minden évben sok gyermek jelentkezik felvételre, és legnagyobb örömünkre, az elmúlt években két BGC magyar-angol kétnyelvű osztály indítására is lehetőségünk nyílt a Gárdonyi Géza Általános Iskola első évfolyamain. A sikeres együttműködés és az eredményes iskolaévek érdekében fontosnak érezzük, hogy a beiskolázást megelőzően kölcsönösen bemutatkozzunk egymásnak.

  A Programunk bemutatását szolgálják a honlapunkon, a Facebook és Instagram oldalainkon megosztott tartalmak, továbbá a személyes, illetve online tájékoztatók alkalmával átadott információk.

  Kérjük, hogy mielőtt jelentkeznek, tájékozódjanak a BGC Angol Iskolai Program által alkalmazott módszertanról, a megvalósítás részleteiről és a díjszabásról, valamint keressék fel partnerintézményünk honlapját is (www.gardonyi.bp13.hu), hogy megismerjék az intézmény oktatási programját, többet között a kétnyelvű osztályokban elérhető kiváló lehetőségeket (francia nyelvoktatás 2. évfolyamtól).

   

  A jelentkezés menete

  Általánosságban elmondható, hogy olyan gyermekek jelentkezését várjuk a kétnyelvű osztályokba, akik amellett, hogy iskolaérettek, szívesen játszanak csoportban, nyitottak és befogadóak az újra, valamint könnyen motiválhatóak, játékba hívhatóak. A jelentkezésnek nem feltétele az angol nyelv előzetes ismerete.

  A Gárdonyi Géza Általános Iskolában induló magyar-angol kétnyelvű osztályba az alábbi módon tudnak jelentkezni:

  • Előzetes jelentkezési lap
  • Smart Party-n való részvétel (részletek lent olvashatóak).
  • Bemutatkozó levél, amelyben a szülők bemutatják a gyermeket és elmondják nekünk, miért esett a választásuk a kétnyelvű osztályra. Örömmel olvasunk a családról is, de természetesen a bemutatkozó tartalmát teljes mértékben Önökre bízzuk.
  • A gyermek óvodapedagógusa által kitöltött jellemzés (opcionális). 

   Amennyiben a gyermek a 13. kerület Egyesített Óvoda valamelyik tagintézményébe jár, a szülő opcionálisan elküldheti részünkre az óvodától kapott egyéni képességfejlődési mutatót (vagy annak egyes részeit), további, a BGC honlapjáról letölthető óvodai véleményre, kitöltésére nincs szükség.

   Amennyiben a gyermek nem a 13. kerület Egyesített Óvoda tagóvodájába jár, a szülő opcionálisan beküldheti a gyermek óvodapedagógusa által kitöltött alábbi jellemzést: linken letölthető dokumentum.

  Az önkéntesen benyújtható dokumentumokat a bgcgardonyi@bgcprogram.hu címre várjuk 2024. március 15-ig.

   
  Szerezzünk élményeket!

  A Gárdonyi Géza Általános Iskola által kínált “ISKOLAHÍVOGATÓ” Ovi-Suli programsorozatra várjuk leendő elsőseinket (A részvétel regisztrációhoz kötött: gardonyi13@gardonyi.bp13.hu).

  Időpont:

  • Világbarangoló & BGC Popcorn Corner 2024. január 25. 16.30-tól

  “Smart-Party” – 2024. március 27. szerda

  A BGC magyar-angol kétnyelvű osztályba azok a gyermekek kérhetik felvételüket, akik a “Smart-Party”-n részt vettek.

  A “Smart-Party”-n való részvételi szándékát kérjük, jelezze 2024. március 1-ig a bgcgardonyi@bgcprogram.hu e-mail címen.
  Regisztrációkor kérjük adja meg gyermeke nevét, életkorát, lakcím szerinti körzetes iskolájának a nevét és a gondviselő elérhetőségét (email/telefonszám).

  A “Smart-Party”-t követően az iskolával közösen javaslatot teszünk, hogy pedagógiai szempontból melyik osztályt tartjuk a legmegfelelőbbnek partnerintézményünkben az Ön gyermeke számára.

  További információ a +36-70-327-4476-es telefonszámon kérhető.

   

  Beiratkozás

  2024. április első felében tájékoztatást kapnak arról, hogy javasoljuk-e a gyermekük számára, hogy a hivatalos beiratkozás napján a BGC magyar-angol kétnyelvű osztályba kérjék gyermekük felvételét. A jelentkezésekkel kapcsolatos döntéshozatalt követően amennyiben az intézményvezető kéri, úgy továbbítjuk azon gyermekek dokumentumait a Gárdonyi Géza Általános Iskola intézményvezetőjének, akik esetében igenlő javaslatot tettünk.

  Beiratkozás időpontja: 2024. április 18-19. (a beiratkozás módjáról az intézmény honlapján találnak tájékoztatást.)

BGC Angol Iskolai Program
2014-ben Európai Nyelvi Díjat nyert programunk, a megszokott kéttannyelvű általános iskoláktól eltérően játékosan biztosítja a nyelvelsajátítás lehetőségét a gyerekek számára a teljesen kezdő szinttől egészen a nyelvvizsgára való felkészítésig.
 • 4+4 éves kidolgozott program
 • angol anyanyelvű lektorok
 • pozitív, támogató környezet
 • központban a jókedv
 • szótárfüzet, tesztek és számonkérés nélkül

Keressen minket!

Forduljon hozzánk bizalommal, amennyiben programunkkal kapcsolatban további információra van szüksége!

+36-70-327-4476
Kövessen minket Faceboookon is!
Legfrissebb híreink