Béni Zsanna

  • Béni Zsanna
   BGC Angol Iskolai Program szakmai vezető

   Béni Zsanna

   BGC Angol Iskolai Program szakmai vezető

   A tanítóként és angoltanárként eltöltött több, mint 12 év alatt azokat a tevékenységeket szerettem a legjobban, ahol a hagyományos, tantermi kereteket levetkőzve nyílt lehetőségem együtt lenni a tanítványaimmal, mert miközben mindennapi tevékenységekben tudtunk szórakozva elmélyülni, a gyerekek a célnyelv használatára támaszkodva tettek szert új ismeretekre. Azon túl, hogy ez a nyelvelsajátítás legjobb módja, egyéb képességeiket is fejleszti, formálja személyiségüket, tágítja világlátásukat és közösséggé kovácsolja a résztvevőket.

   A nyári táborok és kirándulások is ezt a célt szolgálták, pl. az Angliában töltött nyarak activity leaderként, ahol megtapasztaltam, milyen egy nemzetközi csapat tagjaként dolgozni, és hátrányos helyzetű gyerekek számára hasznos és élvezetes szabadidős tevékenységeket szervezni. Ennek mintájára igyekeztem a módszertani ismereteimet átültetni a gyakorlatba a két tanítási nyelvű iskolában célnyelven tartott tanórák folyamán, illetve a jeles napok köré szervezett projektekbe, ahol az interkulturális ismeretek kerültek középpontba, miközben a gyerekek egyszerűen jól érezték magukat.

   Örülök, hogy a BGC ezeket a lehetőségeket napi szinten biztosítja a tanulóknak, annak érdekében, hogy a folyamatok aktív részeseként, játszva ismerhessék meg a gyerekek az őket körülvevő világot a célnyelv szűrőjén keresztül. Szakmai koordinátorként célom az, hogy úgy valósítsuk meg a programot, hogy az kooperatív szemléletben a gyermekek igényeinek és érdekeinek, a lektorok lelkesedésének és szakértelmének, valamint a szülői elvárásoknak egyaránt megfeleljen.