Bosnyák Tamara

  • Bosnyák Tamara
   szakmai igazgató

   Bosnyák Tamara

   szakmai igazgató

   Bosnyák Tamara vagyok, 2014-től kezdődően a Boys & Girls Clubs of Hungary szakmai vezetője, 2019 szeptembere óta pedig a program operatív igazgatója.

   44 évesen két gyönyörű gyermek édesanyjaként igyekszem helytállni a mai világban, ahol mindenki a legjobbat szeretné kihozni saját és gyermekei életéből. Ez alól én sem jelentek kivételt, mégis kivételesnek érzem a helyzetem, hiszen imádom a munkámat. Minden nap örömmel kezdek neki a napnak, mert tudom, hogy az, amiért dolgozom valami egészen egyedülálló.

   Munkám eredménye egykor még felbecsülhetetlen értéket jelenthet azoknak, akik részt vesznek a programban. De addig is, amíg tanulóink elérik a kitűzött céljaikat és megtanulják magabiztosan használni az angol nyelvet, számtalan különleges, lebilincselő élményt nyújtunk majd számukra. Megtervezni, felkutatni és megalkotni ezeket az élményeket és kalandokat nagyon izgalmas és értékes feladat számomra.

   A cégen belül az operatív feladatok ellátása mellett kiemelt feladatom az angol anyanyelvi kollégák szakmai munkájának megfigyelése és mentorálása, amelyet a legnagyobb örömmel végzek. Az elmúlt 14 évben folyamatosan a korai nyelvoktatás területén dolgoztam, sokáig tanítottam és egyidejűleg folyamatosan képeztem magamat.
   Nyitott vagyok az oktatásban használt korszerű technológiák iránt, a BGC Angol Napközi Programban használt Lego Education termékek engem épp úgy lenyűgöznek a mai napig, mint a kis tanulóinkat. Webinárokra, szakmai oldalak és ötlettárak folyamatos feltérképezésére, megismerésére szabadidőmből is nagyon szívesen áldozok.

   Büszkeséggel tölt el, hogy egy Európai Nyelvi Díjjal kitüntetett nyelvi programnak lehetek a szakmai vezetője, így mindennapi munkám során elköteleződésemmel és nyitottságommal az új megismerésére igyekszem tanáraink számára követésre méltó utat mutatni.

   Számomra mások igényeinek és elképzeléseinek megismerése rendkívül fontos, hiszen ezek hiányában nem lenne lehetőségem a kollégáknak a legmegfelelőbb, leginspirálóbb munkakörülményeket kialakítani és a gyermekek, valamint szüleik számára a legkiválóbb nyelvi programot biztosítani.

   A korai nyelvelsajátítása sajnos még nem kapott kellő hangsúlyt azokban az években, amikor angol nyelvtanári diplomámat szereztem, de sok évvel azt követően Helen Doron Early English nyelviskola vezetőként és nyelvtanárként ráébredtem, hogy csupán a nyelvelsajátítás jelent önfeledt, terhektől és stresszhelyzetektől mentes „nyelvtanulást”. Bearanyozza a napomat, amikor a vaskos szótáraimra nézve eszembe jut, hogy az én Borám (13) anélkül tanul(t) meg angolul a BGC Angol Napköziben, hogy egyetlen szószedetet sem kellett kiszótároznia, bemagolnia és soha nem is kell majd neki :).

   Szeretek olvasgatni, de sokszor egy fél évbe is beletelik, hogy a könyv végére érjek. Imádok kirakózni, de az a fajta vagyok, akik amint elkészül a kép, már szét is szedi. Festegetek kavicsra, fára, üvegre, legritkábban papírra. Persze semmi komoly, csak amolyan hobbi szinten. Néha úgy érzem, kedvem lenne lesétálni a térképről.

   Mindezek remek dolgok, de mindennél fontosabb számomra a családom, akik támogatnak a munkámban és velem örülnek minden sikeremnek.